Stage: Programmamaker eenzaamheid

Solliciteer nu

Stage: Programmamaker eenzaamheid

Help jij ons mee het taboe rondom eenzaamheid in Amsterdam te doorbreken? Solliciteer en spring midden in het project Aanpak Eenzaamheid. 

INTERNSHIP · PAKHUIS DE ZWIJGER, AMSTERDAM

Wat ga je doen?

Je leert van programmamakers Jitske en Simea zowel inhoudelijk als productioneel hoe we programma's rondom eenzaamheid maken. Concreet betekent dit dat je research doet naar de onderwerpen die samenhangen met eenzaamheid in Amsterdam, zoals signalering en preventie, verdiept je in initiatieven en (risico)groepen en denkt mee hoe je de vraagstukken agendeert en de verhalen vertelt. Dit resulteert in themabijeenkomsten en praktijksessies in Pakhuis de Zwijger.

Werk aan je pen

Naast je betrokkenheid bij het organiseren van programma’s, neem je plaats in een redactieteam en help je bij het schrijven van onze updates over activiteiten in en rondom Pakhuis de Zwijger. Je zult mensen opbellen voor korte interviews en zelf de stukken schrijven. Maar je gaat ook in gesprek met onze community en werkt mee aan ons dossier eenzaamheid.

Wat zijn de perks?

 1. Heb het beste excuus om te zorgen dat je je grootste helden ontmoet
 2. Vergroot je (professionele) netwerk
 3. Verrijk je kennis over wat er speelt in de stad
 4. Leer hoe je van begin tot eind een sterk programma in elkaar zet
 5. Mogelijkheid om bij te verdienen op andere afdelingen in ons pand
 6. Lunch met gezellige mensen en dito gesprekken is included

Wie zoeken we?

Je volgt (of hebt net afgerond) een HBO/WO opleiding in de richting Sociale Wetenschappen, Cultureel Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en/of Social Work. 

 • Affiniteit met het onderwerp eenzaamheid
 • Je houdt van organiseren en regelen
 • Je draait je hand niet om voor research
 • Je bent zelfstandig, enthousiast & initiatiefrijk
 • Woonachtig in Amsterdam (pre)
 • Je hebt ervaring met werken op een Mac
 • Beschikt over een sterke pen
 • Je bent ook 's avonds beschikbaar tijdens de bijeenkomsten

Op je lijf geschreven? Wacht niet heel veel langer en solliciteer. Je bent hier een periode van ongeveer zes maanden in het komende najaar, waarin je bij voorkeur 32 uur per week aan de slag gaat. Wanneer je komt, gaat en aan welke (persoonlijke) doelen je werkt bepalen we samen.