Campagnecoördinator WeMakeThe.City

Solliciteer nu

Campagnecoördinator WeMakeThe.City

 We zoeken per direct een bevlogen en betrokken campagnecoördinator voor de tweede editie van het stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City, dat plaatsvindt van 17 t/m 23 juni 2019 in de Metropoolregio Amsterdam.

FULL-TIME · WEMAKETHE.CITY, AMSTERDAM

Achtergrond
WeMakeThe.City is een meerdaags internationaal festival in de Metropoolregio Amsterdam. Zeven dagen lang staan stad & regio in het teken van urgente stedelijke vraagstukken en oplossingen. Tijdens het festival brengen we beleidsmakers, bedrijven en het publiek samen om met elkaar te komen tot betere steden. De domeinen voedsel, bouwen, circulaire economie, digitalisering en technologie, zorg en gezondheid, mobiliteit, klimaatadaptatie, energie en onderwijs staan centraal in de programmering.

In 2019 vormt de rode draad in het programma het thema: WeMakeThe.City / stad, van, voor en door iedereen. We streven namelijk naar een stad en metropoolregio waar iedereen kan meedoen, iedereen medeverantwoordelijk is voor hoe de stad, wijk en buurt zich ontwikkelt. En waarbij thema’s als gelijkheid, respect, rechtvaardigheid, toegankelijkheid en vrijheid centraal staan.

Het programma bestaat uit inspirerende meet-ups, mind-breaking hackathons, spraakmakende conferenties, verbazingwekkende foto’s en films en we bieden een podium aan de talloze initiatieven die de stad verbeteren. In 2018 trokken we meer dan 46.000 bezoekers verspreid over meer dan 400 programmaonderdelen.

Functieomschrijving
We zoeken per direct een bevlogen en betrokken campagnecoördinator met relevante en aantoonbare ervaring op marketinggebied in festivalland, die zich staande weet te houden in de uitdagende culturele sector. Als campagnecoördinator ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een stads- en regiobrede campagne en heb je een scherp oog voor detail. Zowel on- als offline weet jij een grote groep potentiële bezoekers te targeten, te benaderen en te verleiden tot de koop van een kaartje. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig opvolgen van partnerafspraken en onderhoud je contact met meerdere communicatieafdelingen van betrokken partners. Je stuurt operationeel het campagneteam aan, de ticketing valt hier ook onder, dus ervaring hiermee is een pré. Voor strategie en planning rapporteer je aan het hoofd marketing & communicatie van Pakhuis de Zwijger en de projectleider van WeMakeThe.City.

 Wat vragen wij van jou?
• Je bent een campaigner tot in je vezels en hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van omvangrijke multimediale campagnes
• Je hebt ervaring met het online en offline vermarkten van festivals of evenementen
• Je hebt een sterke affiniteit met stedelijke ontwikkeling of urbanism
• Je werkt zelfstandig en hebt ervaring met het aansturen van een divers team
• Je bent politiek sensitief en bent in staat om diplomatiek met diverse interne en externe stakeholders om te gaan
• Je schept overzicht in ogenschijnlijk complexe materie en je weet in drukte te prioriteren
• Je denkt strategisch, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen
• Je communiceert moeiteloos in Nederlands en Engels

Wat bieden wij?
Naast werken in een jong, bevlogen team met een omvangrijk netwerk, werk je aan één van de grote nieuwkomers in het Nederlandse festivallandschap. Het projectteam van WeMakeThe.City werkt nauw samen met de uitvoerende organisatie van Pakhuis de Zwijger vanuit het monumentale pand van Pakhuis de Zwijger in het centrum van Amsterdam. Heb je een kosmopolitische achtergrond? Wij zijn een inclusieve organisatie en nodigen je graag uit om te solliciteren. 


De functie gaat per 1 januari 2019 in en loopt door tot na het eind van het festival, dat van 17 t/m 23 juni 2019 plaatsvindt. De startdatum kan eventueel vervroegd worden. Tijdsinvestering: januari/februari/maart/april: minimaal 4 dagen per week, mei/juni: 5 dagen per week, juli: in overleg. De opdracht kan uitgevoerd worden onder een tijdelijk contract of een zzp-constructie. We bieden een vergoeding conform die van de non-profit sector.

Maurice Seleky

Hoofd Marketing & Communicatie Pakhuis de Zwijger

Maarten Hupkes

Projectleider WeMakeThe.City 

Femke Awater

Programmamaker WeMakeThe.City